2013. május 14., kedd

Mákos piskóta


 (Elmaradtam egy kicsit saját magamtól, most gyorsan felteszem ezt ide is...)

Na, úgy látszik menthetetlenül sütis blog lettem. Kétségtelenül túlsúlyba kerütek/nek a sütis receptek. Az az igazság, hogy azért mutatósabbak is, mint mondjuk egy pacalpörkölt. Mostanában különben imádok piskótákat sütni, kipróbáltam néhány varriációját, és alkalomattán megosztom itt is, mert én már rég túl lépten a klasszikus változaton ( ahány tojás, annyi kanál cukor és annyi kanál, (vagy -1 ) liszt), és azóta remek állagú piskótákat gyártok (lásd chiffon) és reggelire könnyedén csúszik le a tejeskávé mellé, mint ez a mákos  is!


Hozzávalók:
(A) 3 tojás sárgája, 30 g cukor, 30 ml növényi olaj, 70 ml víz, 70 g sütemény liszt, 50 g darált mák, 1 kiskanál sütőpor
(B) 4 tojásfehérje, 30 g cukor
Elkészítése:
Keverjük össze egy tálba a tojások sárgáját a cukorral, amíg a cukor fel nem oldódik. Adjuk hozzá az olajat és keverjük össze, majd a vizet. Szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet, majd a mákot is.
Egy másik tálba verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral. A kétféle masszát dolgozzuk össze és töltsük bele egy 18 centis átmérőjű tortaformába, amit előzetesen kikentünk vajjal és megszórtuk liszttel.
170 fokon süssük kb. 20-25 percig.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails