2013. április 2., kedd

A megmaradt tojás újrahasznosítása: Mini Stefánia vagdalt



Nagyjából erre az időre már főtt tojásból mindenki unalmasra ette magát.  De ha mégsem, akkor burkold be darált húsba, fűszerezd és máris kész az izgalmas változat. Mondjuk egy gyomorkímélő krumpli/tökfőzelék mellé.
Mini Stefánia vagdalt
Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús (comb), 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 zsömle, 1 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, majoranna, borsikafű, pirospaprika (ezekből 1-2 kiskanállal, ízlés szerint), bors, só, 6 db keményre főtt tojás
Nagyobb méretű muffin sütő-forma
A zsömlét tépkedjük szét és áztassuk be a tejbe. A hagymát aprítsuk fel és pirítsuk meg kevés olajon.  Adjuk a darált húshoz. Fűszerezzük majorannával, borsikafűvel, sóval, borssal, pirospaprikával. Üssünk hozzá egy tojást. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és tejtől kinyomkodott zsemledarabokat. Gyúrjuk össze és formázzunk belőle 6 nagyobb húspogácsákat.
Készítsük elő a muffin formát. Kenjük ki olajjal és hintsük be zsemlemorzsával.  Minden egyes húsgombóc közepébe tegyünk egy főtt tojást, burkoljuk be alaposan a hússal és tegyük a muffin forma mélyedéseibe.
180 fokra melegített sütőbe süssük legalább 40 percig.
További fasírt receptek (svéd illetve, egyiptomi kurkumás) itt olvashatók

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails