2012. december 22., szombat

Karácsonyi Kollekció: Citromkrém (Lemon curd)



Lehetne akár amolyan last minute ajándék is ez a klasszikus angolszász krém, bár meg kell hogy mondjam, én nem vagyok az ilyeneknek a híve. Az ajándék úgy jó, ha rákészül az ember! Ráadásul az utolsó napok hajrájában erre már úgy sincs idő - ilyenkor karácson tájékán. Én egy mákos pavlova kapcsán készítettem az nlc egyik anyagához. Nagyon jól kiegészítette azt az édes habcsókot.
Kisebb üvegekbe csomagolva pedig remekül illik homemade chutney kollekciómhoz! :-)

Hozzávalók: 3 tojás sárgája, 6 dkg margarin, 2 citrom leve és reszelt héja, 1 kiskanál keményítő, 15-20 dkg cukor (ízlés szerint)

1./ A tojások sárgáját keverjük el a puha margarinnal és a cukorral, adjuk hozzá az étkezési keményítőt és citrom levét és reszelt héját. 
2./Az egészet gőz fölött, folyamatosan kevergetve főzzük sűrű krémmé.Tartsuk melegen, tovább kevergetve.
3./ Töltsük tiszta, sterilizált üvegekbe.Felbontás után tároljuk hűtőbe.
Nagyjából 2-3 hónapig áll így el.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails