2012. augusztus 29., szerda

Görög parasztomlett (Omleta Horiatiki)

Négy év után ideje, hogy itt a blogban is feltegyem a Görög Konyha rovatban. Annak idején a Nők Lapja Café oldalán jelent meg egy reggeli szokásokról összeállított anyagomban 3 másik kedvenc reggelim (zabkása, tojással töltött paradicsom, amerikai palacsinta) mellett.
Az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy a görögök persze ritkán esznek reggelire omlettet.Mivel a vacsora késő estig tart náluk a reggelijük leginább egy (zaccos) kávé....esetleg olykor egy koulouri (perec, fánk szerűség).

Görög parasztomlett (Omleta Horiatiki)


Hozzávalók 2 személyre: 6 db tojás, 10 dkg feta sajt, 10 szem fekete vagy zöld magozott olajbogyó, 1 db paprika, 1 kisebb fej paradicsom, 1 közepes fej lila hagyma, só-bors, olívaolaj
 

1./ Egy serpenyőben kevés olajon párold meg a csíkokra vágott lila hagymát. Az olajbogyót vágd félbe, a paprikát vékony csíkokra, a paradicsom héját hámozd meg (ez könnyen megy, ha előzőleg leforrázod forró vízzel), és a húsát vágd darabokra. A zöldségeket add a párolt lila hagymához.
 2./ Párold együtt őket még vagy öt percig. Dobd rá a szétmorzsolt feta sajtot. Párold további egy-két percig.
3./ Három tojást villával verj föl, és keverd hozzá a hagymás, sajtos, olajbogyós anyag felét. Két kiskanál olajon süss belőle omlettet. Ha kész, a maradék három tojást keverd össze a maradék párolt feta sajtos zöldséggel, és süss ebből is omlettet.
4./ Tálald egészben vagy félbehajtva.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails