2012. július 23., hétfő

Morzsás áfonyás pite


Talán a hormonok játszadoznak velem, de mostanában a gyümölcsös sütiket jobban kívánom, mint a csokisat. Azon belül is nyerők azok, amelyek erdei gyümölcsökből, főleg málnából, szederből, vagy áfonyából készülnek.
Ez az áfonyás pite könnyű és gyorsan összedobható. Készítése alatt hamar lecsökkent az áfonya mértéke, köszönhetően kis kuktámnak, a végeredményre viszont én jártam rá; vissza-visszasettenkedve a konyhában, morzsás teli szájjal távozva...

Hozzávalók:15 dkg liszt, 10 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1 kiskanál fahéj, kb. 25 dkg áfonya, 2 tojás, 1,5 dl tejszín, 3-4 evőkanál porcukor

1./ Morzsoljuk össze a lisztet a margarinnal és a porcukorral. Adjuk hozzá a fahéjat is.
2./ Egy kerek piteformát kenjünk ki vajjal és szórjuk meg a morzsás keverék felével.
3./ Szórjuk szét rajta az áfonyát és hintsük meg a morzsa másik felével.
4./ Keverjük össze a tojásokat a habteíjszínnel, cukorral és locsoljuk az áfonyás, morzsás masszára. Kb.160 fokon süssük 40 percig.

Még több pite recept: Itt

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails