2012. március 21., szerda

Tejes pite, a magyar clafoutis



Egy örök klasszikus, a magyar konyha remeke, a Kiskunság és Jászság egyik jellegzetes süteménye, az időhiánnyal küszködő háziasszonyok találmánya ez a sült palacsintatészta, mégis ma már ritkábban készítik. Régebben forró kemencébe tették, ma már természetesen sütőbe. Kevésbé ismert neve az öntött pite.

Hozzávalók egy nagy tepsihez: 1 liter tej, 25 dkg liszt, 4 tojás, 10-12 dkg cukor, baracklekvár, barackpálinka

 1./ A lisztből, tojásokból, tejből a cukor és a vaníliás cukor hozzáadásával készítsünk híg palacsintatésztát. Egy nagy tepsit kenjünk ki vajjal és öntsük bele ujjnyi vastagságban a masszát.
2./ 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt süssük szép pirosra (sütés közben hólyagok keletkeznek rajta).
3./  Miután kivettük a sütőből, pihentessük. Vágjuk kockákra és öntsük le pálinkával elkevert baracklekvárral, végül szórjuk meg porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails