2012. január 22., vasárnap

Körtés, mogyorós mini kuglófok

Adva volt egy remek recept, amit aztán a spájzban található hozzávalókhoz igazítottam, egyszerűsítettem. Remek, kellemes desszert, ráadásul ürügynek is jó volt, hogy kipróbálhassam az új mini kuglóf-formáimat.
Érdekes tanulmány volt számomra, hogy a sós mogyoróval készült sütikhez hasonlóan ez is egy férfikedvenc desszert. Falták...:-))
A legfontosabb hozzávalók; körte, piritott földimogyoró, fahéj.

Körtés, mogyorós mini kuglófok
Hozzávalók: 130 g finomliszt, 50 g piritott, majd megdarált mogyoró,  20 g étkezési keményítő,1,5 kiskanál sütőpor, 1/4 kiskanál só, 2 kiskanál fahéj, fél rúd vanília kikapart belseje, 140 g margarin, 2 tojás, 2 körte, lereszelvem, 180 g barna cukor
Porcukor és fahéj a hempergetésre

1./ Száraz serpenyőben pirítsuk meg a mogyorót, dörzsöljük le a héját, majd daráljuk össze.
2./ Keverjük el a lisztet, a sütőporral, sóval, a darált mogyoróval, fahéjjal és a kikapart vaníliával.
3./ Egy másik tálban keverjük krémesre a puha vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat. 
4./ Keverjük hozzá a száraz anyagokat is, legvégül forgassuk bele a reszelt körtét.
5./ Osszuk szét kivajazott, kilisztezett mini kuglófformába és kb. 180 fokon süssük 18-20 percig.(14 db lesz)
6./ Hagyjuk kissé hűlni, majd még langyosan forgassuk meg a fahéjas porcukorrban.

1 megjegyzés:

Petra írta...

Nagyon finom recept! Tetszik. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails