2011. május 9., hétfő

Sekerpare madeleine



A sekerpare a kedvenc török sütim! Grízes, mézes szirupban tocsogó korongok. Régóta kísérletezem otthoni előállításával. Receptlelőhellyel nem volt gondom, hisz a neten van belőle angol, török nyelven bőven,
de valahogy sohasem sikeredett olyanra, mint a körúti Szerájban.Vagy nem volt túl búzadarás, vagy összefolyt a diónyi méretű tészta egy összefüggő masszába.
 Most jött egy kósza gondolat, egy  "idee" és előkerült a parkolópályán levő madleine forma.A recept pedig tökéletes!

Sekerpare madeleine

vagyis madeleine török módra...

Hozzávalók 24 darabhoz: 1 bögre porcukor, 1 bögre búzadara, 3 evőkanál liszt, 1 bögre puha margarina, 1 kiskanál sütőpor, 2 tojás
A sziruphoz: 1 bögre kristálycukor, 1 bögre víz, fél narancs leve
eszköz: 3 decis bögre, nagy madeleine sütőforma

1./ Készítsük el a szirupot a hozzávalók összefőzésével. Amikor forr és sűrű, tegyük félre.
2./ A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a margarint, a búzadarát és sütőporral elkevert lisztet.
3./ Kanalazzuk a kivajazott, lisztezett madeleine formába és forró sütőben süssük. Kb. 10-12 perc alatt elkészül.
4./ Tegyük jénai tálba a sütiket és öntsük rá a szirupot.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails