2011. március 18., péntek

Marokkói citromos csirke olajbogyóval

Hogy mi készült a pácolt citromokból? Hát többek között ez a csirkés egytál, ami eredendően tagine edényben készült volna, de most inkább az olasz fedeles serpenyőmet használtam. Ebben is gyorsan összeértek az ízek. Autentikusan kuszkusszal tálalva.

Hozzávalók: 5 alsó, vagy felső csirkecomb, 1 vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, csipetnyi só, bors, sáfrány, 1 kiskanál reszelet gyömbér, 1 kiskanál örölt fahéj, egy maréknyi olajbogyó, olívaolaj, 2-3 db pácolt citromok.


Kevés olajon megfonnyasztunk egy fej hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, fahéjat, sáfrányt, reszelt gyömbért, átkavarjuk és ráfektetjük a húsdarabokat. Átpirítjuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Először erős lángon, majd amikor felforrt alacsonyabb hőfokon omlósra főzzük.
Vegyünk elő egy-két darabot a pácolt citromokból, kaparjuk ki a a belsejét, héját csíkozzuk fel és adjuk a húsokhoz. Vágjuk félbe az olajbogyókat és ezt is adjuk a húsokhoz. Fedő alatt főzzük a húst puhára.
Tálaljuk kuszkusszal.

1 megjegyzés:

Mókus írta...

húúúú ugyanezt néztem ki én is az about.comon, marhajó marokkói receptek vannak ott:) látom hasonló az érdeklődésünk:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails