2011. március 30., szerda

Csokis muffint sütöttünk



Nemrég, újságíró palántákat oktattam a gasztróújságírás rejtelmeire.  Muffint sütöttünk. Az alapreceptet az édesszájú hallgatók megtoldották kakaóporral, és bőségesen raktak hozzá csokidarabokat is. A tészta összeállítása könnyen ment; először összedolgoztuk a száraz hozzávalókat, majd a folyós anyagokat. A sütés nem vett több időt igénybe, mint 25 perc. Aztán elérkezett a gasztroújságírás legszebb pillanata, a próbaevés….de mielőtt még eltüntettük volna, lefotóztuk Nektek! Jó évágyat hozzá!


Hozzávalók ( kb.24 darab muffinhoz):

45 dkg liszt, 20 dkg kristály cukor, 2 dl étolaj, 2 db egész tojás, 2 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só, 4-5 evőkanál keserű kakaópor, 100 g (egy tábla) étcsokoládé, 1 kiskanál reszelt citrom héja

Egy tálba keverjétek össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a csipetnyi sót, kakaóport és a reszelt citrom héját. Egy másik edénybe dolgozzátok össze a tojásokat a cukorral (hogy felolvadjon), adjátok hozzá az olajat, majd a tejet is. A száraz anyagokat lazán keverjétek össze a tojásos, olajos masszával. Legvégül aprítsátok fel a csokoládét és szórjátok a tésztába.

A muffinsütőt béleljétek ki papírkosárkákkal és töltsétek meg a masszával 2/3 részt.

170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt elkészül.

1 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nem vagyok nagy muffin evő,de tied nagyon jól néz ki!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails