2010. szeptember 30., csütörtök

Őszi gyümölcsök morzsával

A crumble számomra tipikus őszi süti, mivel melegen fogyasztva a legjobb -szerintem. A fahéj és a mézeskalács fűszerek illata, aromája, ahogy elkeveredik a pudingos gyümölcsszósszal remek együttest alkot. És mondják még hogy, hogy nem jó az angol konyha?
 A négy tálkából hármat én faltam fel. Igaz csak azután, miután kiderült, hogy a férjem nem szereti a szilvás édességeket, a lányom pedig a morzsát lecsipegette az ő adagjáról.

További morzsás ételek az nlc -n



Hozzávalók négy kisebb tálkához: 2 db körte, 6 db szilva, 100 g cukor, 150 g liszt, 150 g vaj, 1 kiskanál mézeskalács-fűszerkeverék, 1 evőkanál darált dió

A gyümölcsöket mossuk meg és daraboljuk fel, majd 2 kanálnyi olvasztott vajon forgassuk át őket. Szórjuk meg 3-4 evőkanál cukorral, és enyhén karamellizáljuk.
Egy tálban keverjük össze a lisztet a megmaradt cukorral, mézeskalács-keverékkel, darált dióval, és kézzel morzsoljuk össze a vajjal.

Egy nagyobb (vagy négy kisebb) sütőtálat kenjünk ki vékonyan vajjal. Kanalazzuk bele a gyümölcsöt, majd bőségesen fedjük be a morzsával. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig süssük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails