2010. augusztus 23., hétfő

Folklór süti

Szeretem az olyan egyszerű, folklóros süteményeket, mint a kukorica málé, vagy prósza. Ráadásul a kukoricadara, vagy a kukoricaliszt reformkorát éli, az egészséges táplálkozás alapjaiba illeszkedik.
Egykoron tejjel, vagy aludtejjel készítették ezt a fajta sütit aminek több változata is él. A kukoricalisztet forró tejjel összekeverték, kevés cukorral megszórták és édesedni félretették néhány órára, majd zsírral kikent tepsibe öntötték, olvasztott zsírral, vagy lekvárral, dióval megszórták és kemencében megsütötték.
Erre most nem volt idő, úgyhogy a modernizált sietős varriáció lépett életbe, kefír, tejföl, szilvalekvár alakjában. Összekeverni, rápötyögtetni, sütő és már kész is.

Tepsis málé lekvárral  
 

Hozzávalók: kb. 20 dkg kukoricaliszt,  2 kisebb pohár kefir, 2 kisebb pohár tejföl, 1 evőkanál cukor,     szilvalekvár.
A hozzávalókat a lekvár kivételével keverjük össze és fektessük egy kisebb, sütőpapírral bélelet tepsibe. Kanalazzunk a tetejére lekvárt és 180 fokra előmelegített tepsibe süssük készre. Kb 30 perc.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails