2010. augusztus 7., szombat

Balatonföldvári minikörkép távirati stílusban



Minikörkép gasztroállomásai: Manna Mia – Mediterrán étterem – Halászkert
Helyszín: Balatonföldvár
Időpont: Valamikor augusztus elején

Manna Mia pizzéria, Széchenyi tér
Olaszos stílus, fiatalos hangolat. A dizájn tetszetős, a kiszolgálás kedves, a 4 sajtos penne (Penne ai 4 formaggi) katasztrofális, némi kellemetlen mellékízzel.
A hawai pizza viszont rendkívül finom, vékony, szaftos, ahogy lennie kell. A Pina Colada koktél kinézettre egy kotyvasz, ízre viszont finom. Pont olyan, ahogy szeretem.
A mosdó rendben van, tiszta!

Mediterrán Étterem Coctail, Cafe, Széchenyi u.
8 után már zsúfolt a hely, emiatt várni kell a pincérre, és az ételekre is. Focirajongóknak hatalmas kivetítő. Több. Épp meccs megy benne. A pasik egy-egy gólhelyzetnél felszísszennek.
Jé, ott egy celeb! Tihanyi Tóth Csaba a Barátokköztből csini feleségével vacsorázik. Nem látok bele a tányérjukba, (néhány vendég feje belelóg a képbe) de mintha levest kanalaznának. Közben mi is megkapjuk a magunkét…A tárrkonyos ragu leves, nagyon finom, kissé tömény, de kellően citromos.
A fogasfilé rántva isteni! Omlós, szálka nélküli, akár csak a vaslapon sült csirke körtével, sajttal. Bár a 3 darabos halfilé mellett ez az egy szelet húsi olyan karcsúnak tűnik.
Ide szerintem még visszatérünk! Csak a mosdóba ne menjen be az ember!

Halászkert étterem, Motel sétány 1
Harcsapaprikás túróscsuszával. Jó pörcös. Finom, de nem ez életem legjobb harcsapaprikása…Balatoni pontyszelet rántva finom…tényleg. Hm, talán egy halászléért visszajövünk még. Bár épp ma volt a tévében, hogy a Balatonnál nincs friss hal ellátás. Szóval akkor fagyasztottat eszünk?
A mosdó? Csak vészhelyzetre!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails