2010. április 23., péntek

Panjabi citromos hal

Azért olykor a Vacsoracsatában akadnak gyöngyszemek is. Számomra ilyen volt Dombóvári Vanda citromos panjabi csirkéje, amit én halas változatban interpretáltam.

India északi területén, amerre panjabi is fekszik, a fűszerezés meglehetősen hangsúlyos, nagy mennyiségű tejszínnel és ghível főznek.  Ételeikhez különböző gyógynövényeket, magvakat és gyümölcsöket is felhasználnak. Rizsfogyasztásuk a déliekhez képest visszafogottabb, elsősorban talán az ünnepnapokra korlátozódik.


Panjabi citromos hal



Hozzávalók:
  • 70 dkg pangaziusz filé
  • 1 fej zúzott fokhagyma
  •  2 fej kockára vágott vöröshagyma
  • 1 kiskanál reszelt gyömbér
  • fél citrom leve +
  • 5 dkg vaj
  •  2,5 dl főzőtejszín
  • 2,5 dl kókusztej
  •  só, bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olaj


A halat vágjuk fel kisebb darabokra, fűszerezzük sóval, borssal, olajjal, a kipréselt fokhagymákkal és érleljük legalább 1 órán át. Ekkor serpenyőbe egy kanál olvasztott vaj fölött pároljuk roppanósra.
Vegyük ki a halat a serpenyőből, és pároljuk üvegesre a felaprított vöröshagymát. Adjuk hozzá  a zúzott fokhagymát, a gyömbért, sót-borsot, a citrom levét és citromreszeléket, a főzőtejszínt, a megolvadt vajat, majd a kókusztejet és forrald össze.
Ekkor beletehetjük a haldarabokat és sűrítsük össze a szószt. Tálalás előtt locsoljuk meg egy kevés citromlével.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails