2009. december 22., kedd

Mogyorós cantuccini

Az olasz mártogatós süti, a cantuccini viszonylag új kedvenc a családban, de nagyon megszerettem mert könnyű összeállítani a tésztáját és a sütése is csak az első olvasatra tűnik macerásabbnak bármelyik tésztánál! Ráadásul így télen imádom a sütiket fémdobozba tárolni, ezt pedig kifejezetten ebbe ajánlott!
Az első kökemény prototípuson túllépve  sikerült olyat is kikísérleteznem, ami kellően porhanyós, és akár önmagában, vagy teába, kávéba mártogatva is megállja a helyét!
Számomra is meglepő módon nem is annyira a dupla csokisért rajongtam (bár csokis sütinek mindig lennie kell!), nagyon finom üde színfolt volt a citromos, de a pálmát még is a mogyorós vitte el!
A 3 recept az nlc-n olvasható!



Mogyorós cantuccini

Hozzávalók: 12 dkg liszt, 12 dkg darált földimogyoró, 12 dkg cukor, 1 kiskanál sütőpor, 10 dkg puha vaj, 1 tojás, 1 evőkanál tej

A puha vajat keverd össze a cukorral, és egyenként add hozzá a tojásokat.
A lisztet keverd el a darált mogyoróval és a sütőporral, majd dolgozd össze a vajas-cukros masszával. Lazítsd a tésztáját 1 evőkanál tejjel.

Hűtőszekrényben pihentesd 20 percig. Egy sütőlemezt takarj le sütőpapírral, és egyengesd el rajta a tésztát hosszúkás rúd alakzatúra, kb. 20 centi hosszú, 4-5 centi széles, nem túl magas téglalap formájúra.

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sül. Ekkor ferdén, ujjnyi vastagon szeleteld fel, és a vágott felével lefelé döntve tedd vissza a tepsibe. Újabb 10 perc sütés után ropogósra sülnek.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails