2009. október 6., kedd

Ahogy nincs nyár a napi frappé adagom nélkül, úgy nem múlhat el borongós őszi, téli nap valamilyen meleg kortyolni való ital nélkül. Ez legtöbbször tea. Ennek minden válfaját imádom: az ízesített feketeteákat, a zöldteákat, a gyógyteákat, gyümölcsteákat legalább két tucatnyi van belőlük itthon. Gyümölcsteát pedig roppant egyszerű eljárással mi magunk is kreálhatunk.
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, én ha almát eszem legtöbször levágom a héját.
Pedig micsoda pazarlás! Rengeteg vitaminanyag van benne. Szécsi Arytől az Ételtől lélekig c. könyv szerzőjétől tanultam egy egyszerű tea receptet, melyben sem az alma héja, sem csutkája nem vész kárba. Csak újrahasznosításra kerül. Így!




Almatea

Hozzávalók:  alma héja, csutkája, vagy szeletkék, fahéj, szegfűszeg, méz,  víz.

 Forralj fel vizet (1 almához kb, 2,5 deci), tedd bele a gyümölcshéjakat, vagy vékony cikkekre vágott gyümölcsdarabkákat.

Fűszerezd fahéjjal, kevés anizsmaggal és főzd kb. 10 percig.

Adj hozzá egy kevés szegfűszeget, mézet. Sőt kerülhet még bele csipetnyi kakukkfű, vagy citromlé is. Szűrd le és kortyold.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails