2008. december 15., hétfő

Tiramisu muffin


Hozzávalók:

    * 15 dkg liszt,
    * 15 dkg barna cukor,
    * fél kiskanál sütőpor,
    * fél kiskanál szódabikarbóna,
    * 2 tojás,
    * 2-3 evőkanál tej,
    * 125 g megolvasztott margarin,
    * 0,5 dl kávé,
    * 1 kiskanál neszkafépor,
    * rum.
A mascarponekrémhez:

    * 250 g mascarpone,
    * 3-4 evőkanál porcukor,
    * keserű kakaópor.

Elkészítés:

A muffinformákat vajazd ki, majd szórd meg liszttel vagy béleld ki papírkapszulával. A lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, egy csipetnyi sóval és a neszkaféval. A cukrot keverd habosra a tojásokkal, add hozzá a felolavasztott, puha vajat és a főzött kávét. A tésztát lazíthatod egy-két evőkanál tejjel. Fakanállal keverd el a lisztes keverékkel, forgasd át, és kanalazd a muffinformákba. Töltsd meg a formákat 2/3 részig.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Végezz tűpróbát.

Amikor kihűlt, locsold meg egy kevés rummal, majd kend be a tetejét a mascarponekrémmel. Ehhez keverd össze a krémsajtot a porcukorral, kend rá a muffin tetejére, és szórd meg keserű kakaóporral.

Fogyasztásig tárold a hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails