2008. december 15., hétfő

Narancsos, csokis muffin


Hozzávalók:

    * 225 g liszt,
    * negyed kiskanál sütőpor,
    * negyed kiskanál szódabikarbóna,
    * 125 g megolvasztott vaj,
    * 15 dkg cukor,
    * 2 tojás,
    * egy narancs leve és reszelt héja,
    * 100 ml joghurt,
    * 100 g csokoládépasztilla.

A csokoládémázhoz:

    * 100 g étcsokoládé,
    * egy kiskanál olaj.

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverd össze a tojást a cukorral. Öntsd hozzá a megolvasztott vajat, a kefirt, egy narancs levét és reszelt héját.
Add hozzá a csokoládépasztillákat, keverd el, és kanalazd a muffinformába. Előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd készre.
Amikor kihűlt, a tetejét kend meg olvasztott csokoládéval. Ehhez egy kiskanál olaj hozzáadásával mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött olvaszd fel az étcsokoládét.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails