2008. december 15., hétfő

Gesztenyés muffin



Hozzávalók:

    * 300 g liszt,
    * fél kiskanál szódabikarbóna,
    * egy csipetnyi só
    * 125 g margarin (szoba-hőmérsékletű),
    * 15 dkg barna cukor,
    * 2 egész tojás,
    * 125 g gesztenyemassza,
    * 5 dkg aszalt meggy vagy áfonya,
    * 5 dkg csokoládépasztilla,
    * 5 dkg kókuszreszelék,
    * 1 dl tej.

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöt locsold le kevés forró vízzel, és hagyd ázni benne.
A muffinformákat vajazd ki, és szórd meg liszttel vagy béleld ki papírkapszulával. A lisztet keverd össze a szódabikarbónával, a kókuszreszelékkel és egy csipetnyi sóval.

A cukrot keverd krémesre a tojásokkal. Reszeld bele a gesztenyemasszát. A tészta állagán kevés tej hozzáadásával lazíthatsz. Ezt a masszát fakanállal forgasd a lisztes keverékhez. Szórd bele a lecsöpögtetett aszalt meggyszemeket, a csokoládépasztillát, és a tésztát kanalazd a muffinformákba. A formákat töltsd meg 2/3 részig.

200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Végezz tűpróbát.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails