2007. július 13., péntek

Eperjam fagylalt

avagy a lekvár újrahasznosítása

 Nem azt mondom, hogy ez a legautentikusabb eperfagyi recept, a fagylaltbizniszbe beszálva nem is ezzel kezdtem a kézműves fagyik gyártását. És David Leibovitz a nagy fagylaltgyártó blogger talán fel is szisszene. De arra tökéletes volt, hogy a frissen készült félüveg eperlekvár jó helyre kerüljön. És még fimom is lett.

Eperjam fagylalt


Hozzávalók: 1,5 dl eperlekvár (darabosan az igazi), 3 dl habtejszín, 2 dl natúr joghurt, 1 csomag vaniliás cukor.

A tejszínt lassú tüzön felmelegítettem, majd lehűtöttem. Ekkor beletettem a joghurtot, és az eperlekvárt. Hűtőszekrényben álldogált egy ideig, majd irány a fagyigép.És még 30 perc a teljes boldogságig.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails