2007. április 22., vasárnap

Spenótsaláta fetasajtos-kefíres öntetben


A tavasz íze!

A spenót nálam igencsak piedesztára van emelve. Elvetemült módon szeretem főzeléknek, tésztával összekeverve, megtöltve, rétegezve, lepénynek, vagy túróval keverve…egyszóval bárhogyan elkészítve. Úgyhogy most a friss spenótkorszak beköszöntével tobzódok.

Ez a könnyű, mediterrán ízhatású saláta egy korábbi internet-receptvadászat eredménye (sajnos a forrás önhibámból adódóan elveszett), de az idők folyamán már amúgy is átalakult egy kissé.


Hozzávalók:
30 dkg spenót, 15 dkg fetasajt, 1 deci kefir (vagy joghurt is lehet), 5-6 szem burgonya, 5-6 szem koktél paradicsom, 5-6 evőkanál konzerv kukorica, 1-2 evőkanál citromlé, bors, petrezselyem.

A spenótot blansírozom (rövid ideig forrásban levő vízbe párolom), kiveszem, hűtöm, majd csíkokra felaprítom. A burgonyát kevés vízben megpárolom, felkarikázom. A fetasajtot egy serpenyőbe kissé megolvasztom, majd borssal, egy-két evőkanál friss citrom levével, fél csokor apróra vágott petrezselyemmel és a kefírrel egy botturmix segítségével összekrémesítem. Ezt a krémet a kihűlt burgonyára öntöm, és beleforgatom a spenótot is. Hozzáadom a félbevágott koktélparadicsomokat, és a kukoricát.

Két személyre önnállóan és sült, vagy grill pipi mellé idilli, könnyű vacsora.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails