2007. május 29., kedd

Aszaltgyümölcsös-banános kása, túróval

 Időnként nem állom meg, hogy egy-egy kedvenc babaételünket fel ne tegyem. Lányom egyik kedvenc nasija ez, aszalt szilvával, aszalt sárgabarackkal és sült banánnal. Benne van minden, ami a piciknek kell; rost, vitaminok, fehérje, kalcium.

 És bár a túró, meg a kukoricapehely enyhíti az édes ízt, a kevésbé édesszájú babáknak sült banán helyett párolt almát ajánlok.

 Aszaltgyümölcsös-banános kása, túróval

Úgy 8-9 hónapos kortól

Elkészítése:
Nagyjából 4-5 szem aszalt szilvát, 3 szem sárgabarackot apróra vágva kevés vízzel felforralok, közben a banánt héjastul egy fóliára fektetem és a sütőbe kb.10-15 perc alatt feketedésig sütöm.

Az aszalt gyümölcsöket kiszedem a vízből és a maradék vízbe 2-3 evőkanálnyi kukorica pelyhet szórok. Ha szükséges kiegészítem annyi vízzel, hogy legalább 1 decinyi legyen. Hagyom, hogy megduzzadjon, felforrjon. Ezt a gyümölcshöz adom. Hozzáteszem a sült banán kikapart belsejét és botturmixal pépesítem. Ha kész kistálba rendezem, megszórom egy csöppnyi fahéjjal és belekeverek 1 evőkanál túrót.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails